A silent scroller inom Arkitektur och Stadsutveckling

Mustafa Sherif, stadsplanerare

Nu läser jag förra månadens tidningar som jag har missat bland annat tidningen #Arkitekten och tidskriften #Stad. Där finns väldigt intressanta projekt, artiklar, krönikor, reflektioner inom olika teman med fokus på hållbarhet och COVID19.

Jag blir glad av att se så många engagerade personer från branschen brinner verkligen för en hållbar arkitektur och stadsutveckling. De personerna delar med sig av sin kunskap, projekt, reflekterar och lyfter upp frågor.

Det är otroligt viktigt att vi som jobbar inom branschen inspirerar och peppar varandra. Vi alla kan bidra till en mer hållbar arkitektur och stadsutveckling. Ett sätt kan vara genom att skicka in material som lyfter upp intressanta projekt och frågor till olika tidningar och media plattformar. Några konkreta och korta meningar kan räcka till att inspirera en annan person för att vara en del av lösningen från sin sida.

Vi kan reflektera och lyfta upp intressanta frågor på andra plattformar också och ej bara på tidningar. Till ex här på Linkedin. Det kostar inget att skriv inlägg. Jag tycker att vårt ansvar är ej bara projekten som vi jobbar med, men också att dela med oss kunskap och ta upp frågor med kollegor i branschen. Bara tillsammans kan vi ta våra städer ett steg framåt för att bli mer hållbara.

Min call to action
Sluta vara en Silent Scroller. Börja från och med nu, dela med dig intressanta projekt, länkar till artiklar eller annat som du tycker är tillräckligt intressant till att lyfta fram och diskutera med ditt nätverk. Tillsammans gör vi skillnad!

Här finns en intressant artikel om hur kan du växla från att vara en Silent Scroller till en bra content maker. https://www.reimaginecontentmarketing.com/post/breaking-the-social-media-silence-are-you-a-silent-scroller . Det finns även tusentals videos på Youtube som visar steg för steg. Allt finns redan och väntar på dig.

Jag är otroligt tacksam när folk är aktiva på LinkedIn och delar med sig av sin kunskap. Tack för all inspiration och motivation. Extra tacksam när folk svarar på LinkedIn när jag skriver till de för en fortsatt diskussion eller när jag skickar en podcast intervju inbjudan. Jag avslutar denna artikel med ett bra citat från en av Sveriges LinkedIn experter Linda Björck:

”Att ha ett LinkedIn konto och inte vara aktiv är liksom att du sitter i din butik men har dörrarna stängda”.

Hälsningar

Mustafa Sherif

Published by Mustafa Sherif

Child Friendly Urban Planner at AFRY | TEDxStockholm | Public Speaker | Urbanistica Podcast Host | H22 City EXPO Ambassador | Placemaking Europe Leader

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: